Hilo Thunderbolt

 
2,376.00
(2,946.24 με ΦΠΑ)
LY/EM/000035
Μη Διαθέσιμο
 

Ψηφιακό-αναλογικό μετατροπέας αναφοράς. Διαθέτει την εξαιρετική, διαφανή ποιότητα ήχου για τις οποίες είναι γνωστή η Lynx, το Hilo (προφέρεται Χί-λο-ου) παρέχει δύο κανάλια μετατροπής από αναλογικό σε ψηφιακό σήμα, έως και οκτώ κανάλια μετατροπής από ψηφιακό σε αναλογικό σήμα, μια δευτερεύουσα έξοδο monitor, και ένα παγκόσμιας κλάσης ανεξάρτητο ενισχυτή ακουστικών σε συμπαγές μέγεθος half-rack. Το Hilo καινοτομεί στον τομέα των επαγγελματικών δικάναλων μετατροπέων, λανσάροντας οθόνη αφής 480 x 272, προσφέροντας έτσι ένα ευέλικτο και έξυπνο περιβάλλον εργασίας που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε εφαρμογή και να αναβαθμιστεί εύκολα με βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά. Το Hilo διαθέτει λειτουργία διαγνωστικών όπου ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει παραμέτρους όπως δυνατότητες δρομολόγησης σήματος, επιλογή συχνότητας δειγματοληψίας, επιλογή πηγής ρολογιού, ρύθμισης στάθμης, επιλογή τύπου οργάνου.


Το Hilo επαναπροσδιορίζει και εξελίσσει πλήρως την κατηγορία των μετατροπέων δύο καναλιών. Υψίστης σημασίας είναι η ποιότητα του ήχου του σήματος. Η εντελώς καινούρια σχεδίαση των αναλογικών σταδίων και της τοπολογίας των μετατροπέων του Hilo ανοίγει νέους δρόμους στη μείωση του θορύβου και της παραμόρφωσης, διατηρώντας παράλληλα τη διαφάνεια για την μετατροπή A / D και D / A. Από εκεί και πέρα, το Hilo προσφέρει εκτεταμένες δυνατότητες I / O και χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας FPGA με τεράστιες δυνατότητες ελέγχου, δρομολόγησης και επεξεργασίας σήματος. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται και διαγνωστικά εργαλεία ανάλυσης για το Hilo. Η οθόνη LCD είναι ένα φυσικό περιβάλλον για τις λειτουργίες αυτές.

Οι ψηφιακές ή αναλογικές είσοδοι μπορούν να δρομολογηθούν σε τρεις ξεχωριστές εξόδους line (με 8 μικρομετρικά ρυθμιστικά στάθμης), έξοδο monitor, και έξοδο ακουστικών. Κάθε μια από αυτές διαθέτει τα δικά της ειδικά DAC, επιτρέποντας τους να προσφέρουν μοναδική μίξη. Οι έξοδοι ακουστικών και monitor έχουν χειριστήρια έντασης ήχου, προσβάσιμη μέσω ποτενσιόμετρων στην οθόνη αφής ή του ενιαίου ποτενσιομέτρου στο μπροστινό μέρος (προσφέροντας βηματική αυξομείωση ½ dB). Μια άλλη καινοτομία είναι το τμήμα ακουστικών που διαθέτει τον δικό του μετατροπέα D/A ο οποίος υποστηρίζει δημιουργία μίξεων 32 καναλιών, ανεξάρτητα από την κύρια έξοδο και την έξοδο monitor. Διαθέτει επίσης προδιαγραφές που ανταγωνίζονται εκείνες των ειδικών ακουστικών ενισχυτών αξίας $ 1500 και πάνω.

Το ψηφιακό τμήμα προσφέρει μια ευρεία επιλογή από εισόδους. Οι είσοδοι και έξοδοι AES / EBU είναι τύπου XLR και διαθέτουν μετασχηματιστή για πλήρη απομόνωση του ψηφιακού σήματος. Διαθέτει επίσης και είσοδο/έξοδο SPDIF μέσω μετασχηματιστή απομόνωσης γι σύνδεση είτε με ομοαξονικό καλώδιο είτε με οπτική ίνα. Οι οπτικές θύρες υποστηρίζουν και πρωτόκολλο ADAT. Τα κανάλια εισόδου και εξόδου ADAT είναι εντελώς ανεξάρτητα τω ομοαξονικών καναλιών AES/EBU ή S/PDIF.

Συνολικά, το Hilo διαθέτει 12 εισόδους, 16 εξόδους και 32 κανάλια μέσω της θύρας LSlot. Το FPGA της συσκευής τροφοδοτεί τον εσωτερικό του μίκτη 32 καναλιών, το οποίο επιτρέπει στο Hilo να προσφέρει την πλέον ευέλικτη είσοδο/έξοδο και δρομολόγηση για δικάναλο μετατροπέα.


Σε αντίθεση με το περίπλοκο πίσω πάνελ, η πρόσοψη του Hilo είναι κομψή και απλή. Διαθέτει διακόπτη τροφοδοσίας, υποδοχή ακουστικών, χειριστήριο πολλαπλών χρήσεων και LCD οθόνη αφής, υψηλής ανάλυσης 480 x 272 pixel. Αυτή η οθόνη κάνει πολύ περισσότερα από τις απλές οθόνες αφής των περισσότερων μετατροπέων. Χειρίζεται τις βασικές ρυθμίσεις και λειτουργίες δρομολόγησης, χρονισμού και έντασης.


Η μεγάλη οθόνη του Hilo μπορεί να απεικονίσει τις διάφορες στάθμες με όργανα τύπου bar-graph. Τα όργανα μπορούν να απεικονίσουν οποιαδήποτε είσοδο ή έξοδο. Εκτός από τα όργανα τύπου bar-graph, η οθόνη αφής του Hilo έχει την δυνατότητα να παραθέσει και πιο παραδοσιακές μορφές μέτρησης, όπως VU. Σε επόμενη αναβάθμιση το Hilo θα υποστηρίζει και όργανο loudness καθώς επίσης και αναλυτή φάσματος. Όπως και με όλα τα άλλα προϊόντα της Lynx, το Hilo διαθέτει δικό του επεξεργαστή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αναβαθμιστεί με νέα χαρακτηριστικά, και γραφικά ανά πάσα στιγμή με ένα απλό download.


Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Hilo είναι πιστοποιημένα διεθνώς, πράγμα απαραίτητο για όσους το χρησιμοποιήσουν για εργασίες mastering ή κρίσιμων ακροάσεων:


Τεχνικά Χαρακτηριστικά Εισόδου

Ø Θόρυβος (THD + N) -114dB @ 1kHz,-1dBFS, 20kHz Ø Δυναμική περιοχή 121 dB, A-weighted, -60dBFS signal method


Ø Απόκριση συχνότητας 20 - 20kHz ± 0,01 dB

Ø Διαχωρισμός -140 dB μέγιστη @ 1kHz, -1dBFS σήμα

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Εξόδου

Ø Θόρυβος (THD + N) -109dB @ 1kHz,-1dBFS, 20kHz Ø Δυναμική περιοχή 121 dB, A- weighted, -60dBFS signal methodØ Αποκριση συχνότητας 20 - 20kHz ± 0,02 dBØ Διαχωρισμός -135 dB μέγιστη @ 1kHz, -1dBFS σήμα


Το Hilo μπορεί να τροφοδοτηθεί από 110-230V AC ή με 9-18V DC, επιτρέποντας τη χρήση των τυποποιημένων μπαταριών βίντεο ή ακόμη και του αναπτήρα αυτοκινήτου. Οι διαστάσεις του είναι 21,59 x 8,25 x 25,4 cm και ζυγίζει 3,06 kgΤο Hilo είναι κορυφαίο στην κατηγορία του καθώς στην πραγματικότητα είναι ένα μοναδικό προϊόν που ανατρέπει τρία βασικότατα χαρακτηριστικά:

1. Είναι μετατροπέας αναλογικού σε ψηφιακό καθώς και παράλληλα…

2. …μετατροπέας ψηφιακού σε αναλογικό. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν δύο διαφορετικά μοντέλα για κάτι τέτοιο.

3. Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο ενισχυτή ακουστικών. Το τμήμα ακουστικών έχει τον δικό του μετατροπέα D/A. Αυτό παρέχει δύο βασικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, επιτρέπει στο Hilo να προσφέρει έξοδο ακουστικών εξαιρετικής ευκρίνειας. Δεύτερον, λόγω του εσωτερικού 32-κάναλου μίκτη του Hilo, κάθε ζεύγος εισόδου μπορεί να διοχετευθεί στην έξοδο στερεοφωνικών ακουστικών. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να στείλουμε στην έξοδο των ακουστικών μία μίξη που είναι διαφορετική από αυτήν που στέλνουμε στην έξοδο stereo και στην έξοδο monitor

  • Το Hilo είναι συσκευή 3-σε-1: Μετατροπέας AD, μετατροπέας DA και μετατροπέας και ακουστικών με τον δικό του D / A μετατροπέα.
  • Διαθέτει τρία μοναδικά ζέυγη από αναλογικές εξόδους: κύρια αναλογική έξοδο, έξοδο monitor (με ρυθμιζόμενη στάθμη) και έξοδο ακουστικών (με ρυθμιζόμενη στάθμη)
  • Το ευέλικτο ψηφιακό τμήμα I / O προσφέρει επιλογή μεταξύ πρωτόκολλών AES / EBU, SPDIF (coaxial ή Toslink optical), ή ADAT
  • Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του αναλογικού σταδίου και της τοπολογίας των μετατροπέων επιτρέπει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου και παραμόρφωσης.
  • Οθόνη αφής LCD 480 x 272 pixel.
  • Εσωτερικός 32-κάναλος μίκτης με δυνατότητα αναβάθμισης μέσω FPGA
  • Συνολικά 12 εισόδους, 16 εξόδους συν 32 κανάλια μέσω LSlot.
  • Τροφοδοσία με εναλλασσόμενο 230 V ή από πηγή 12V DC
  • Αναβαθμίσιμο λογισμικό με ρυθμίσεις μετρήσεων, διαγνωστικών και εξατομικεύσεων κ.α. που κάνει χρήση της οθόνης αφής LCD
Συχνότητα Δειγματοληψίας:
44.1kHz-192kHz

Σημεία Πώλησης